• Cardinalul Sodano: suntem alături de Dvs

    11.02.2013, Vatican (Catholica) - Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor, a spus că a ascultat cu un “sentiment de derută”, “aproape fără a crede” anunţul Papei Benedict despre retragerea de pe scaunul Sfântului Petru la sfârşitul acestei luni. “Permiteţi-mi să vă spun, în numele acestui cenacol apostolic – Colegiul Cardinalilor – şi în numele acestor dragi colegi ai Dvs, că suntem mai aproape de Dvs ca niciodată, aşa după cum am fost şi în aceşti opt luminoşi ani ai pontificatului Dvs”, a spus Cardinalul Sodano.

    Reflectând la începutul pontificatului Sfântului Părinte, Cardinalul Sodano a admirat determinarea Papei când a fost ales ca Pontif Suprem. “La 19 aprilie 2005, dacă îmi amintesc bine, la sfârşitul Conclavului v-am întrebat, cu vocea tremurândă: ‘Acceptaţi alegerea Dvs canonică drept Pontif Suprem?’ Iar Dvs nu v-a luat mult să răspundeţi că acceptaţi, încredinţându-vă Domnului şi mijlocirii materne a Mariei, Maica Bisericii”, a spus Cardinalul. “Asemenea Mariei, în acea zi v-aţi dat ‘da’-ul şi astfel a început luminosul Dvs pontificat, urmând în continuitate, acea continuitate despre care aţi vorbit atât de mult legat de istoria Bisericii, în continuitate cu cei 265 de predecesori pe Scaunul lui Petru, în cursul celor două mii de ani de istorie, de la Apostolul Petru, umilul pescar din Galileea, la marii Papei ai secolului trecut, de la Sf. Papă Pius al X-lea la Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea.”

    Cardinalul Sodano a spus că înainte ca Sfântul Părinte să demisioneze oficial pe 28 februarie, Colegiul Cardinalilor, precum şi credincioşii, vor avea “ocazia să îşi exprime mai bine sentimentele”. Astfel, decanul Colegiului Cardinalilor a spus că în această lună credincioşii vor avea bucuria să îl asculte pe Papa în Miercurea Cenuşii, la întâlnirea de joi cu clerul Diecezei de Roma, precum şi la alocuţiunile de la Angelus din duminicile următoare. Astfel de momente, a spus el, vor da credincioşilor “numeroase ocazii să mai audă vocea Dvs de tată”. “Misiunea Dvs, însă, va continua: aţi spus că veţi fi mereu aproape de noi, cu mărturia şi cu rugăciunea voastră. Desigur, stelele de pe cer vor străluci mereu şi la fel va străluci mereu steaua pontificatului Dvs. Suntem aproape Dvs, Sfinte Părinte, binecuvântaţi-ne”, a încheiat Cardinalul Sodano.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro