• Politicienii americani despre retragerea Papei

  Barack Obama

  12.02.2013, Washington (Catholica) - Liderii politici din SUA şi-au exprimat respectul pentru decizia Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage la sfârşitul acestei luni. “În numele americanilor de pretutindeni”, a spus preşedintele Barack Obama într-o declaraţie din 11 februarie, “Michelle împreună cu mine dorim să transmitem aprecierile şi rugăciunile noastre Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea. Ne amintim cu căldură întâlnirea noastră cu Sfântul Părinte din 2009, şi am apreciat colaborarea din aceşti ultimi patru ani”, a afirmat preşedintele.

  “Biserica joacă un rol cheie în Statele Unite ale Americii şi în lume”, a adăugat el, “şi doresc toate cele bune celor care se vor strânge în curând ca să aleagă succesorul Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea”. Pontiful şi-a anunţat intenţia de a se retrage în dimineaţa zilei de 11 februarie. În discursul în limba latină adresat unui grup de Cardinali, Sfântul Părinte a spus că renunţă la poziţia sa începând din 28 februarie, datorită diminuării forţelor şi vârstei avansate. Va fi primul Papă ce se retrage din această poziţie din ultimii aproximativ 600 de ani.

  Vice-preşedintele Joe Biden, catolic, şi-a exprimat admiraţia faţă de Sfântul Părinte pe Twitter, numindu-l “om de mare integritate”, care “se îngrijeşte de ceea ce crede că este binele Bisericii noastre”. Secretarul de stat, John Kerry, de asemenea catolic, l-a descris pe Papa ca “om al acţiunii şi principiilor, lucrător pentru promovarea drepturilor omului şi al demnităţii lui în locurile de pe glob unde prea adesea sunt negate”. “Îi dorim Papei Benedict pace şi sănătate şi îl vom păstra în rugăciunile noastre”, a spus el.

  Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a oferit de asemenea rugăciuni şi şi-a exprimat recunoştinţa. “Decizia Sfântului Părinte demonstrează o extraordinară umilinţă şi dragoste pentru Biserică, două lucruri care au fost marcante pentru slujirea sa”, susţine Boehner într-o declaraţie de presă. “Americanii s-au simţit inspiraţi de vizita sa în SUA în 2008, şi de modul în care a condus Biserica, în tăcere dar cu fermitate, în timpuri de încercare. Popoarele tuturor naţiunilor au fost binecuvântare de sacrificiile pe care le-a făcut pentru a răspândi seminţele speranţei, dreptăţii şi compasiunii prin toată lumea, în numele Domnului şi Mântuitorului nostru.”

  înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro