• Papa salutat îndelung la penultima audienţă generală

    13.02.2013, Vatican (Catholica) - Chiar dacă doar 3.500 de bilete au fost distribuite pentru audienţa generală de astăzi, multe mii de persoane au intrat în Aula Paul al VI-lea pentru a asista la penultima cateheză a Papei Benedict al XVI-lea. Imediat ce a intrat pe scenă, alături de secretarul său personal, Arhiepiscopul Georg Ganswein, mulţumirile au izbucnit salutându-l îndelungat.

    “Dragi fraţi şi surori, aşa după cum ştiţi, am decis”… a început Sfântul Părinte să vorbească, fiind întrerupt de aplauzele prelungite. “Vă mulţumesc pentru căldura voastră”, a răspuns Pontiful. “Am decis să mă retrag din ministerul pe care Domnul mi l-a încredinţat la 19 aprilie 2005. Am făcut acesta în deplină libertate”, a subliniat cu tărie Papa, “pentru binele Bisericii, după ce m-am rugat îndelung şi mi-am examinat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, foarte conştient de importanţa acestui act.” Şi a continuat: “Am fost de asemenea perfect conştient că nu mai sunt capabil să îndeplinesc ministerul petrin cu tăria pe care o cere acesta. Ce mă susţine şi mă luminează este siguranţa faptului că Biserica aparţine lui Cristos, a cărui grijă şi călăuzire nu vor lipsi niciodată. Vă mulţumesc pentru iubirea şi pentru rugăciunile voastre, cu care m-aţi însoţit.”

    Din nou Papa a fost întrerupt de lungi aplauze, şi vizibil emoţionat a continuat: “Am simţit aproape fizic rugăciunile voastre din aceste zile, care nu sunt uşoare pentru mine, am simţit tăria pe care mi-o dă dragostea pentru Biserică şi rugăciunile voastre. Continuaţi să vă rugaţi pentru mine şi pentru viitorul Papă, iar Domnul ne va călăuzi!” Când aplauzele şi strigătele s-au potolit, Papa Benedict a început să susţină cateheza tradiţională de miercuri, pe care a dedicat-o timpului Postului Mare, în care suntem chemaţi să facem “mai mult loc lui Dumnezeu în vieţile noastre”.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro