• 40 de zile pentru şi despre Papa Benedict al XVI-lea

    Papa Benedict al XVI-lea

    17.02.2013, Londra (Catholica) - În fiecare dintre cele 40 de zile ale Postului Mare, câte un tânăr va da mărturie despre modul în care Papa Benedict al XVI-lea i-a influenţat credinţa şi viaţa în general. Proiectul a început în Miercurea Cenuşii, la două zile după anunţul Sfântului Părinte privitor la retragerea sa, iar mărturiile sunt strânse pe situl GenerationBenedict.wordpress.com, de doi tineri “pasionaţi de personalitatea Papei Benedict şi de noua evanghelizare”.

    Printre mărturiile date până acum se numără ce a unui blogger care scrie pentru “Catholicism Rocks”, un blog dedicat răspândirii de ştiri pozitive despre Biserică; Ryan Service, seminarist din Arhidieceza de Birmingham, în primul an la Colegiului Englez din Roma; Charles Bradshaw, un tânăr care este acum în etapa discernerii vocaţiei la preoţie; pr. Paul Moss, director pentru vocaţii al Arhidiecezei de Birmingham; Michaela Blackwell, studentă la medicină în primul an. Pe situl GenerationBenedict se găsesc indicate şi câteva rugăciuni (o novenă pentru Papa Benedict, diverse rugăciuni pentru alegerea unui nou Papă), precum şi linkuri către enciclicele Pontifului de origine germană.

    “Generaţia noastră va resimţi lipsa Papei Benedict”, citim în pagina de prezentare. “Cei care l-au întâlnit privesc cu drag spre el, ca o sensibilă figură paternă, ce ne-a indicat mereu spre Cristos, în momente în care mulţi eram la răscruce de drumuri, spunându-ne să nu ne mulţumim cu mai puţin ci să luptăm pentru sfinţenie.”

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro