• Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea este bine

    01.03.2013, Castel Gandolfo (Catholica) - Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi, SJ, a oferit în această după-masă, la o conferinţă de presă, unele informaţii despre perioada sede vacante (scaun vacant) şi despre primele ore de când Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea şi-a încheiat pontificatul.

    Astfel, pr. Lombardi a vorbit de dimineaţă cu secretarul personal al Papei emerit, Arhiepiscopul Georg Ganswein, prefectul Casei Papale, care i-a spus că ieri seară Sanctitatea Sa a fost relaxat şi împăcat, a urmărit diverse canale de ştiri, şi-a exprimat recunoştinţa pentru munca jurnaliştilor, precum şi faţă de cei ce s-au implicat în procedurile de mutare a sa din Vatican la Castel Gandolfo. După o scurtă plimbare prin Palatul Apostolic, a spus secretarul, fostul Pontif s-a retras în dormitor şi a dormit foarte bine.

    Astăzi, conform programului său obişnuit de dimineaţă, de la 7AM a celebrat Liturghia, după care a recitat Liturgia Orelor. După-masa avea programată o ieşire, de la 4PM, prin grădinile Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo, plimbare combinată cu rugăciunea Rozariului. Sanctitatea Sa şi-a adus la noua reşedinţă diferite cărţi de teologie, istorie şi spiritualitate. Pe moment, conform Arhiepiscopul Georg Ganswein, citeşte o carte a teologului elveţian Hans Urs von Balthazar.

    În altă ordine de ieri, la 8PM, ora Romei, Arhiepiscopul Giovanni Angelo Becciu, substitut al secretariatului de stat, a trimis o scrisoare tuturor reprezentanţilor diplomatici de pe lângă Sfântul Scaun, informându-i că, pe perioada de sede vacante, toate problemele vor fi rezolvate de substitut şi respectiv de decanul Colegiului Cardinalilor, Cardinalul Angelo Sodano. În această dimineaţă apartamentele papale din San Giovanni in Laterano au fost sigilate.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro