• Pelerinajul la Roma al grupului Episcopiei Romano-Catolice de Oradea

    03.03.2013, Oradea (Catholica) - Pelerinajul la Roma al grupului Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, condus de Episcopul Böcskei László, s-a încheiat sâmbătă, 2 martie, printr-o liturghie celebrată în Bazilica San Pietro. Pe parcursul celor patru zile de pelerinaj, prin vizitarea celor mai importante Bazilici ale Romei, precum şi a locurilor care amintesc de credinţa şi jertfa primilor creştini, pelerinii orădeni au avut ocazia de a reflectat la izvoarele credinţei şi de a aprofunda legătura personală cu Cristos şi Biserica Lui.

    În Sfintele Liturghii celebrate în Bazilica San Paolo fuori le mura, dar şi în Catacombele Sfântul Calixt, au fost evocate darurile credinţei, care prin întâlnirea cu Cristos, conduc la o viaţă nouă, asemenea Apostolului Paul dar şi al primilor creştini, care şi-au oferit chiar şi viaţa lor pentru Cristos şi Biserică. Un moment deosebit al acestui pelerinaj l-a constituit participarea la audienţa generală a Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, care moment a fost totodată şi ultima astfel de audienţă înainte de retragerea Papei. Ca sem al preţuirii şi al mulţumirii, grupul de pelerini a oferit Sfântului Părinte o icoană reprezentând pe Iosif în Egipt, care se descoperă fraţilor săi (Gen 45,5).

    Cuvântul de salut al Papei adresat pelerinilor orădeni reprezintă o încurajare pentru toţi la o angajare personală şi dedicată în trăirea credinţei: “Lăudat să fie Isus Cristos! Adresez un salut cordial credincioşilor de limba română, mai ales celor de la Oradea! Vă primesc cu bucurie şi vă doresc ca pelerinajul vostru să aducă roade bune pentru voi şi comunităţile voastre. Vă binecuvântez din toată inima!” Liturghia din ultima zi celebrată în Bazilica San Pietro a oferit ocazia, ca asemenea Sfântului Rege Ştefan, şi pelerinii orădeni în frunte cu Episcopul lor să ofere Dieceza de Oradea în grija şi ocrotirea Maicii Domnului. (după materialul primit la redacţie din partea biroului de presă al Diecezei de Oradea)

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro