• Mesajul către Papa emerit şi rugăciune mâine pentru alegerea noului Papă

    Papa Benedict al XVI-lea

    05.03.2013, Vatican (Catholica) - La conferinţa de presă de astăzi pr. Federico Lombari, directorului biroului de presă al Sfântului Scaun, a spus că la cea de-a treia Adunare generală a Cardinalilor s-a analizat o propunere, susţinută de Adunarea particulară, de a dedica după-masa zilei de mâine, miercuri, 6 martie, unei celebrări de rugăciune în Bazilica San Pietro. Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului, va conduce rugăciunea. Această iniţiativă va sluji şi ca invitaţie adresată întregii Biserici de a se ruga în acest important moment. Ceremonia este deschisă publicului, astfel că orice credincios doreşte poate să participe.

    De asemenea a fost aprobat textul unei telegrame pentru Pontiful emerit Benedict al XVI-lea, care a fost semnată de Cardinalul decan Angelo Sodano. În ea se spune: “Sanctităţii Sale, Papa emerit Benedict al XVI-lea, Castel Gandolfo. Părinţii Cardinali, reuniţi în Vatican pentru Adunări Generale în vederea următorului Conclav, vă transmit cu devotament saluturile lor şi îşi exprimă reînnoita recunoştinţă pentru întreaga Dumneavoastră strălucită slujire petrină şi pentru exemplul Dumneavoastră de grijă pastorală generoasă pentru binele Bisericii şi al lumii. Prin recunoştinţa lor, ei doresc să reprezinte aprecierea întregii Biserici faţă de munca Dumneavoastră neobosită în via Domnului. În încheiere, membrii Colegiului Cardinalilor îşi pun încrederea în rugăciunile Dumneavoastră pentru ei, ca şi pentru întreaga Biserică.”

    Pr. Lombardi a mai precizat că pregătirile pentru Conclav au început în Capela Sixtină, aşadar aceasta este acum închisă pentru vizitatori. A prezentat de asemenea informaţii despre felul în care vor fi reflectate în presă evenimentele Sfântului Scaun din aceste zile: 4.432 de jurnalişti acreditaţi temporar s-au alăturat celor 600 de jurnalişti cu acreditare permanentă. Cei peste 5.000 de jurnalişti reprezintă 1.004 canale de presă, 65 de naţiuni şi 24 de limbi.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro