• Editura Vaticană: “Nu m-am simţit niciodată singur”

    07.03.2013, Vatican (Catholica) - Începând de joi, 7 martie 2013, se află în librăriile italiene cartea “Non mi sono mai sentito solo – Gli ultimi discorsi di Benedetto XVI” (“Nu m-am simţit niciodată singur – Ultimele discursuri ale Papei Benedict al XVI-lea”). Volumul reuneşte toate discursurile rostite de Papă între 11 şi 28 februarie, mai exact între anunţarea renunţării la pontificat şi începutul perioadei de sede vacante, citim pe situl Radio Vatican. În prezentarea volumului se scrie că Libreria Editrice Vaticana, la care a apărut această carte, “l-a însoţit pe Papă în ministerul său petrin încă de la începutul pontificatului său”. Editura “şi-a concentrat interesul asupra magisteriului şi învăţăturilor lui Papei Benedict al XVI-lea”, aceasta având misiunea “de a fi mereu un instrument de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu şi a Magisteriului”.

    Pe coperta volumului se află o fotografie cu Papa Benedict al XVI-lea în timp ce îi salută pe credincioşi la ultima audienţă generală, de miercuri, 27 februarie, din Piaţa San Pietro. Ca titlu a fost aleasă o frază rostită de Benedict al XVI-lea cu acea ocazie: “Nu m-am simţit niciodată singur”. Primul text este declaraţia prin care Papa Benedict al XVI-lea a anunţat renunţarea la ministerul de Episcop al Romei, în Consistoriul din 11 februarie. Urmează alte discursuri, precum cateheza de la audienţa generală din 13 februarie, predica de la Sfânta Liturghie din Miercurea Cenuşii şi salutul adresat Papei de către Cardinalul secretar de stat, la finalul celebrării din 13 februarie; textul rostit de Papa la întâlnirea cu parohii şi clerul Diecezei de Roma, din 14 februarie. La aceste texte se adaugă discursurile de la rugăciunea Angelus din 17 şi 24 februarie, reflecţia de la finalul exerciţiilor spirituale, la care au participat membrii Curiei Romane; textul ultimei audienţe generale din 27 februarie şi salutul de rămas bun adresat Cardinalilor prezenţi la Roma, pe 28 februarie, dimineaţa, şi, în final, cuvintele adresate de credincioşilor Diecezei de Albano, din balconul central al Palatului Apostolic din Castel Gandolfo, imediat după sosirea în mica localitate din vecinătatea Romei.

    Volumul conţine de asemenea textul Scrisorii apostolice în formă de motu proprio “Normas Nonnullas”, privind unele modificări ale normelor referitoare la alegerea Pontifului Roman. Pe coperta a patra apar cuvintele rostite de Papa Benedict al XVI-lea la ultima apariţie publică, la Castel Gandolfo, din după-amiaza zilei de 28 februarie: “Sunt doar un simplu pelerin care îşi începe ultima etapă din pelerinajul pe acest pământ”. Libreria Editrice Vaticana scrie că acest volum se doreşte “un semn de mulţumire şi recunoştinţă” faţă Papa emerit Benedict al XVI-lea.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro