• Papa Benedict a avut un impact pozitiv asupra vieţii catolicilor americani

    Papa Benedict al XVI-lea

    08.03.2013, Washington (Catholica) - La doar o săptămână de când retragerea sa a intrat în vigoare, un nou sondaj cerut de Cavalerii lui Columb şi efectuat de Institutul Marist de Opinie Publică oferă informaţii interesante despre perceperea de către americani a Papei Benedict al XVI-lea. Peste trei sferturi dintre catolici (77%) şi 8 din 10 catolici practicanţi (82%) au o impresie foarte bună despre pontificatul tocmai încheiat.

    Catolicii americani consideră pozitiv impactul Papei Benedict asupra vieţilor lor, asupra direcţiei imprimate Bisericii şi asupra direcţiei morale sugerate lumii. Aproape 7 din 10 catolici (68%) şi peste trei sferturi dintre catolicii practicanţi (77%) spun că Papa Benedict a avut un impact bun sau foarte bun asupra vieţilor lor. Doar 13% dintre catolici din 12% dintre catolicii practicanţi vorbesc de un impact negativ. În plus 70% dintre catolici şi 75% dintre catolicii practicanţi consideră că a avut un impact bun sau foarte bun asupra Bisericii Catolice. Doar 10% spun că impactul a fost negativ. Aproape două treimi din catolici (65%) şi aproape 7 din 10 catolici practicanţi (69%) apreciază impactul moral al Papei Benedict pe plan mondial. Sub un sfert (23%, respectiv 22%) nu sunt de acord şi susţin că impactul a fost negativ.

    Folosirea serviciului Twitter de către Papa Benedict a fost de asemenea foarte apreciat de catolici. Două treimi (adică 67%, respectiv 66%) au apreciat ideea folosirii contului de Twitter pentru a comunica scurte mesaje. Doar un sfert critică iniţiativa media. Per ansamblu, aproape 7 din 10 catolici (69%) şi trei sferturi dintre catolicii practicanţi (75%) îl apreciază mult sau foarte mult pe fostul Pontif. Doar 16% nu privesc cu ochi bun pontificatul. “Aceste date arată clar respectul profund pe care catolicii americani îl au pentru Papa Benedict al XVI-lea şi aprecierea pe care o poartă pontificatului său”, a afirmat Cavalerul Suprem Carl Anderson. “Faptul că mulţi susţin că a avut un impact pozitiv asupra vieţilor lor, asupra Bisericii şi a lumii, demonstrează fără echivoc cât bine a făcut ca Papă.” Aceste rezultate apar la câteva zile după ce Cardinalii, reuniţi la Roma pentru a alege noul Papă, i-au scris Papei Benedict exprimându-şi recunoştinţa pentru ministerul său petrin şi pentru “generosul exemplu de grijă pastorală pentru binele Bisericii şi al lumii”.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro