• Actualitatea Creştină: supliment special dedicat Conclavului

  27.02.2013, Bucureşti (Catholica) - Numărul din luna martie al revistei “Actualitatea Creştină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, apare într-un format redus la 16 pagini, dar îmbogăţit cu un supliment special de 16 pagini, dedicat renunţării Papei Benedict al XVI-lea la ministerul petrin şi conclavului ce-l va alege pe noul Papă.

  Revista se deschide cu articolul IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, despre documentul “Perfectae caritatis”, dedicat de Conciliul Vatican II reînnoirii adaptate a vieţii călugăreşti, continuând, astfel, seria de prezentări a documentelor conciliare, ocazionată de aniversarea a 50 de ani de la începerea Conciliului Vatican II (1962-2012). În paginile dedicate subiectelor de actualitate este redată intervenţia dr. Dănuţ Doboş la Academia Română, cu ocazia lansării volumelor “România 1945-1989. Enciclopedia Regimului Comunist. Represiunea. vol.II. F-O (coordonator Octavian Roske)” şi “România 1945-1989. Enciclopedia regimului comunist. Instituţii de partid, de stat, obşteşti şi cooperatiste” (coordonator Dan Cătănuş). La aceeaşi rubrică citim despre aniversarea a 900 de ani de la recunoaşterea din partea Bisericii Catolice şi 80 de ani de prezenţă în Arhidieceza de Bucureşti a Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta. Urmează ştiri din viaţa Arhidiecezei, dosarul dedicat Anului Credinţei, recenzie la volumul “Să o descoperim pe Marthe Robin”, apărut la Editura ARCB şi paginile dedicate copiilor şi tinerilor. Continuă seria de prezentări ale exemplelor de credinţă ale Mons. Vladimir Ghika, iar la rubrica dedicată sfântului lunii îl regăsim pe Sfântul Ioan al lui Dumnezeu.

  Suplimentul special se deschide cu gândurile IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, pe marginea evenimentelor recente din Biserica Universală. Urmează o scurtă prezentare a pontificatului Papei Benedict al XVI-lea şi un articol semnat de Anca Mărtinaş Giulimondi, jurnalistă la Radio Vatican, despre renunţarea Papei la ministerul petrin. Pr. Eduard Giurgi, doctor în drept canonic şi preşedinte al Tribunalului diecezan al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, într-un interviu acordat redacţiei, aduce lămuriri asupra noutăţilor aduse de decizia Papei de a renunţa la ministerul petrin. În paginile suplimentului special se regăseşte şi o prezentare a mănăstirii unde se va retrage Papa Benedict în rugăciune, un articol despre ultima întâlnire a Papei cu preoţii parohi din Dieceza de Roma şi câteva dintre gândurile unor personalităţi religioase şi teologice, legat de decizia papei. Jurnalista Claudia Stan oferă o reflecţie provocată de diferitele informaţii din mass-media despre sfârşitul lumii şi aşa-zisa “demisie” a Papei. De asemenea, suplimentul redă şi câteva fragmente din ultimele cuvântări ale Papei Benedict al XVI-lea: ultima predică, ultimul tweet (ultimul până la tipărirea revistei), ultimul Angelus şi ultima audienţă generală. La mijlocul suplimentului este publicat un poster cu Papa Benedict al XVI-lea. De asemenea, coperţile 2-3 alcătuiesc şi ele un poster cu lista Supremilor Pontifi, de la Sf. Petru şi până la următorul papă, al cărui nume rămâne de completat. Suplimentul continuă cu o serie de informaţii despre ceea ce urmează în perioada de vacanţă a Scaunului Apostolic, precum şi o rugăciune de mulţumire pentru Papa Benedict al XVI-lea şi de cerere pentru un nou Papă pentru Biserică.

  Revista şi suplimentul special pot fi răsfoite online sau descărcate în format pdf pe ARCB.ro, şi este disponibilă şi spre vânzare la Librăria Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19, 010164 – Bucureşti, sect. 1, tel. 021-201.54.57) şi în parohiile Arhidiecezei. Costul unui abonament individual este de 43 lei / 12 luni (12 numere, supliment de Crăciun şi taxe de expediţie) sau 37 lei / 12 luni, pentru abonament colectiv (minim 10 exemplare). Costul revistei (inclusiv suplimentul special) este de 3 lei.

  Numărul pe martie online
  Suplimentul online

  înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro