• Iniţiativă a tinerilor de rugăciune pentru Conclav

    05.03.2013, Brasilia (Catholica) - În curând, Biserica va avea un nou Papă, care va fi ales de către un Conclav format din Cardinali din lumea întreagă. Gândindu-se la fiecare Cardinal şi având în minte cuvintele Sfântului Părinte, de a ne ruga pentru Biserică şi pentru Conclav, cinci tineri din Brazilia au formulat o propunere: să mijlocească pentru Cardinalii care vor participa la Conclav, profitând de îndemnul la rugăciune şi penitenţă din timpul Postului Mare. Aceasta este ideea campaniei internaţionale “Uniţi pentru Conclav”, despre care aflăm de pe situl ZMTRomania.ro.

    Campania, lansată în data de 24 februarie 2013, funcţionează într-un mod simplu: tânărul accesează situl www.1conclave.com, se înregistrează şi în mod aleatoriu, sistemul alege un Cardinal participant la Conclav. Fiecare tânăr va putea actualiza zilnic numărul de rugăciuni spuse pentru acel Cardinal. Cu o zi înaintea începerii Conclavului la Roma, campania va fi închisă. Fiecare Cardinal va primi un bilet pe care vor fi notate numărul Liturghiilor, al Rozariilor, zilelor de post, operelor de caritate şi sacrificiilor oferite de către tineri din lumea întreagă pentru el; Cardinalul va ştii, de asemenea, numele şi ţara de provenienţă a fiecărui tânăr care a participat la campanie. Tinerii care s-au înscris în campanie spun că folosirea acestui mod pentru a stimula rugăciunea este o idee excelentă, pentru că nu doar îl invită pe tânăr să mijlocească pentru Conclav ci şi îl ajută să înţeleagă mai bine că face parte din realitatea eclezială. “Este ca şi cum am participa la Conclav”.

    Ari Ferreira, administrator al sitului, spune că scopul campaniei este de a încuraja rugăciunea în decursul pregătirii Conclavului, mai ales în perioada Postului Mare, de a încuraja mijlocirea tinerilor în alegerea Succesorului Sfântului Petru şi de a arăta că, indiferent de naţionalitatea, vârsta şi personalitatea noului Papă, tinerii i se alătură la următoarea Zi Mondială a Tineretului. Acesta evidenţiază şi avantajele campaniei, şi anume “cunoaşterea şi îndrăgirea unui membru al Colegiului Cardinalilor” şi “întărirea convingerii că, indiferent de naţionalitate, vârstă, sex sau personalitate, suntem cu toţii membrii ai aceleiaşi Biserici, al cărei conducător este Cristos”. Conform datelor prezente pe sit, au fost deja oferite peste 90.000 de Tatăl nostru, 500.000 de Bucură-te Marie, peste 29.000 de Liturghii, 14.000 de zile de post, peste 30.000 de Rozarii şi 15.000 de ore de adoraţie.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro