• Cardinalul George Pell

    Cardinalul George Pell

    11.03.2013, Roma (Catholica) - Apropiindu-se alegerea noului Pontif Roman, Agenţia ZENIT prezintă biografiile unora dintre Cardinalii care se află în Roma pentru Conclav. În continuare vă oferim prezentarea Cardinalului George Pell. Acesta s-a născut în Ballarat, la 8 iunie 1941, şi a făcut şcoala în acest oraş. A studiat în vederea pregătirii pentru preoţie la Colegiul Corpus Christi din Werribee, şi la Colegiul Propaganda Fide din Roma, şi a fost hirotonit preot pentru Dieceza de Ballarat de către Cardinalul Grégoire-Pierre Agagianian, în Bazilica San Pietro din Roma, la 16 decembrie 1966. În 21 mai 1987 a fost consacrat Episcop auxiliar al Arhidiecezei de Melbourne şi Episcop titular de Scala, de către Arhiepiscopul Thomas Francis Little, în Catedrala Sf. Patrick. La 16 iulie 1996, Papa Ioan Paul al II-lea a anunţat numirea Cardinalului Pell ca al şaptelea Arhiepiscop Mitropolit de Melbourne. A fost instalat ca Arhiepiscop în 16 august 1996, şi a primit paliul de la Sfântul Părinte în Piaţa San Pietro din Roma, în sărbătoarea Ss. Apostoli Petru şi Paul din 29 iunie 1997.

    În 26 martie 2001, Papa l-a numit pe Cardinalul Pell ca al optulea Arhiepiscop Mitropolit de Sydney. A fost instalat în această funcţie în Catedrala Sf. Maria la 10 mai 2001, şi în următoarea lună a primit din nou paliul de la Sfântul Părinte, în Roma, în sărbătoarea Ss. Apostoli Petru şi Paul. Ridicarea lui la demnitatea de Cardinal a fost anunţată la 28 septembrie 2003 de Papa Ioan Paul al II-lea, care l-a creat Cardinal Preot al bisericii Sf. Maria Domenica Mazzarello din Roma. Cardinalul Pell a obţinut licenţa în teologie la Universitatea Urbaniana din Roma (1967), masteratul în educaţie la Universitatea Monash din Melbourne (1982) şi doctoratul în istoria Bisericii la Universitatea din Oxford (1971). În februarie 2007, Cardinalul Pell a fost numit în Consiliul Cardinalilor pentru Afaceri Organizaţionale şi Economice ale Sfântului Scaun. În 2008, a fost numit în Comitetul de Conducere al Comisiei Internaţionale Catolice pentru Migraţie, care supraveghează, în numele Sfântului Scaun, acţiunile de ajutorare a migranţilor, refugiaţilor şi deportaţilor. În decembrie 2010, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe Cardinalul Pell membru al nou înfiinţatului Consiliu Pontifical pentru Noua Evanghelizare, şi al Consiliului Pontifical pentru Pastoraţia Serviciilor de Sănătate. În septembrie 2012 a fost numit în Congregaţia pentru Episcopi.

    Cardinalul George Pell a scris mai multe cărţi. În septembrie 1996, Oxford University Press a publicat lucrarea “Probleme de credinţă şi morală”, scrisă de Cardinalul Pell pentru liceeni şi grupuri parohiale. Alte lucrări publicate includ “Catolicismul în Australia” (1988), “Rerum Novarum: după o sută de ani” (1992), “Dumnezeu şi Cezarul: eseuri despre religie, politică şi societate” (2007), “Libertate pentru toţi: Negocierea libertăţii într-o lume de indivizi” (2009), “Încercaţi totul: rămâneţi credincioşi la ceea ce este bun” (2010) şi “O perspectivă creştină despre schimbările climatice” (2011). Cea mai recentă carte publicată a Cardinalului Pell este “Contemplându-l pe Cristos cu Luca”, o carte de predici despre Evanghelia Sf. Luca, publicată de Connor Court în noiembrie 2012.

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro