• Conclavele, presa şi evanghelizarea

    11.03.2013, Roma (Catholica) - Retragerea neaşteptată a Papei Benedict al XVI-lea şi Conclavul ce îi urmează, pentru alegerea unui nou Sfânt Părinte, au stârnit atenţia presei din lumea întreagă. Trusturi de presă catolice şi seculare, din toate colţurile planetei, privesc acum Vaticanul cu o deosebită atenţie, aşteptând să afle cine va fi noul Papă.

    Sebastian Gomes, de la postul de televiziune “Salt & Light” din Canada, se află actualmente în Roma, pentru Conclav, lucrând alături de pr. Thomas Rosica, asistent al principalului purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi. Gomes a vorbit despre acest moment istoric pentru Biserică cu Ann Schneible de la Radio Vatican. “Sunt două momente aparte în viaţa Bisericii, când lumea întreagă stă cu ochii asupra ei”, a spus el. “Unul este Conciliul, iar celălalt succedarea papală. Ori de câte ori se schimbă Papii, fiecare este fascinat să urmărească, în special datorită momentelor de secret ce caracterizează procesul. Există o incredibilă ataşare de trecut, de tradiţie. Astfel de lucruri suscită mereu atenţia.”

    În ultimele săptămâni au avut loc numeroase conferinţă de presă pentru a obişnui diversele trusturi media, prezente în Roma pentru Conclav, cu procesul electiv ce va începe mâine. Gomes a explicat că, din punct de vedere catolic, aceste conferinţe de presă sunt şi ocazii de evanghelizare. “Deoarece sunt atât de multe persoane aici, şi o mare parte dintre ele nu ştiu prea multe despre Biserica Catolică, fiecare ocazie de a vorbi cu ele este o ocazie de evanghelizare şi de explicare. Împlinim scopul Bisericii, care este tocmai evanghelizarea.”

    înapoi la ştiri

 

www.catholica.ro